VINÁRI VOLAJÚ NA POPLACH!

Koronakríza neobchádza ani našich vinárov. Cech vinárov a vinohradníkov Slovenska sa nechal počuť, že väčšina slovenských vinohradníkov vyčerpala svoje úspory, úvery a finančné zdroje už v polovici novembra a neočakávajú v dohľadnom čase zlepšenie situácie. „Z dôvodu pokračujúcich vládnych opatrení v gastroprevádzkach, predaj slovenského vína dosahuje historicky najnižšie hodnoty,“ uviedol cech. Ten upozornil, že slovenskí vinohradníci a vinári do dnešného dňa nedostali žiadnu COVID podporu.

Vinári preto prišli s iniciatívou #PiatokPoctivehoSlovenskehoVina. V piatok by sme si mali všetci pre záchranu našich vinárov kúpiť slovenské víno.

Kúpou slovenských vín okrem iného podporíte zachovanie historického dedičstva našich predkov. Vinice u nás vysádzali už starí rimania. Podľa historických záznamov vieme, že Mária Terézia dostala Frankovku modrú do daru od račianskej delegácie, a to pri príležitosti osláv jej päťdesiatich narodenín. Račianske víno cisárovnej veľmi chutilo a od vtedy si priala mať Račiansku frankovku vždy vo svojich pivniciach.

Račiansku frankovku si môžete objednať aj online na www.villavinorača.sk