Červené víno proti rakovine?

08. Apríl 2021 | Blog

< Späť

Ruku na srdce. Kto sa ešte nestretol s informáciou, že červené víno v rozumnom množstve pomáha zabíjať rakovinu. Červené víno totiž obsahuje jeden z najúčinnejších prírodných antioxidantov resveratrol. A práve ten nás má chrániť pred rakovinou.

Vedci testovali účinok resveratrolu na myšiach s rakovinou hrubého čreva. Myši boli rozdelené do troch skupín. Prvá skupina bola kŕmená hroznovými zlúčeninami, druhá dostávala protizápalové liečivo a tretia skupina myší nedostávala nič. Nádory hrubého čreva boli o päťdesiat percent potlačené pri myšiach, ktoré dostávali zlúčeniny hrozna.

Pitie červeného vína by nám teda malo pomáhať v boji s rakovinou. Samozrejme, ako to v živote chodí, všetko s mierou.