Čokovíno. Hit budúcnosti?

09. Január 2018 | Blog

< Späť


 

Každý pozná varené víno. Najmä počas uplynulých sviatkov sme si ho na vianočných trhoch dopriali viac ako po iné dni. Varené víno však môže už v ďalších zimných sezónach nahradiť nový horúci nápoj. Takzvané čokovíno.

Viacerí z nás si pri pohári vína vychutnávajú aj kvalitnú čokoládu. Kuchári sa preto začali zamýšľať, či by nebolo možné spojiť horúcu čokoládu a víno do jedného nápoja. Netrvalo dlho a internetom sa už začali šíriť recepty na varenú čokoládu s červeným vínom. Väčšina receptov je pritom jednoduchá. Zatiaľ čo pomery varenej čokolády a vína sa v rôznych receptoch líšia, ingrediencie sa stále opakujú. Na správne čokovíno stačí kvalitná čokoláda, suché červené víno, mlieko, cukor a štipka soli.

Takže ak už máte po krk vareného vína skúste si počas zimných dní namiešať čokovíno. Trebárs aj s naši červenými vínami CISÁRSKY CABERNET SAUVIGNON alebo TEREZIÁNSKA FRANKOVKA.