Jeseň bez burčiaku? Radšej nie.
09. September 2016 | Blog
< SpäťSezóna skvaseného muštu z hrozna sa rozbehla. Nápoj, ktorý je každému známy pod menom Burčiak, už plní vínne pivnice odkiaľ putuje na rôzne dedinské a mestské mejdany. A práve na nich si ho môžete dopriať do sýtosti. Pitím kvalitného burčiaku nezískate len príjemný pocit, ale pomôžete aj svojmu zdraviu. Vďaka vysokému obsahu vitamínu B získate neodolateľne hebkú pokožku. Potešia sa aj vaše cievy a srdce. Pozorné by však mali zostať všetky záchodové citlivky. Burčiak totiž obsahuje veľké množstvo kvasiniek. V prípade “zrýchleného kroku“ by tak mali mať určite pripravený plán B.
V každom prípade platí, že raz za rok by sme mali vypiť toľko burčiaku, koľko máme krvi.